Mamma man ieteica izmantot šo sastāvdaļu – tagad es zinu kā garšīgāk pagatavot vistas zupu…

Kad runājam par pavārmākslu – izcilībai nav robežu. Lūk, daži vienkārši soļi un kulinārijas šedevrs ir gatavs! Labu apetīti!

Interesanti fakti

Vistas zupa ar kausētu sieru ir bagātīgs un garšīgs ēdiens, kas ir iecienīts tās maigās garšas un vieglās pagatavošanas dēļ.

Zupas pamatā ir vistas gaļas buljons, kas vārīts ar dažādiem dārzeņiem, garšvielām un zaļumiem. Pēc tam šim aromātiskajam buljonam pievieno kausētu sieru, kas piešķir zupai unikālu maigumu un krēmīgo tekstūru.

Kad pieķēru sievu krāpšanā, pārcēlos uz vectēva māju nomaļā ciemā. Pat sapņos nebija radījies, kas mani tur sagaidīs!

Vistas zupu ar kausēto sieru var varīt dažādi, pēc vēlēšanās pievienojot dārzeņus, sēnes, garšaugus vai garšvielas, kas ļauj katru reizi radīt unikālu garšas buķeti. Pateicoties šo sastāvdaļu kombinācijai zupa kļūst izteikti barojoša un bagātīga, piemērota gan pusdienām, gan vakariņām draugu vai ģimenes lokā.

Lasi vēl: Jaunavām, Dvīņiem un Svariem mēneša beigas būs neaizmirstams periods

Vistas zupa ar kausēto sieru ne tikai ļaus tikt galā ar izsalkumu, bet arī sniegs baudījumu no katras ēdamkarotes. Ēdiena aromāts piepilda virtuvi ar patīkamu atmosfēru, kas rada mājīguma un komforta sajūtu.

 

Pagatavošanas laiks – 50 minūtes

Porciju skaits – 4 porcijas

 

Sastāvdaļas

Vistu stilbiņi – 2-3 gabali

Sīpols – 2 gabali

Ūdens – 1800 mililitri

Melnie graudu pipari – daži

Smaržīgie pipari – daži

Kartupeļi – 3-4 gabali

Burkāns – 1 gabals

Dārzeņu eļļa – 2-3 ēdamkarotes

Kausēts siers zupai – 180-200 grami

Sāls – pēc garšas

Malti melnie pipari – pēc garšas

Lociņi vai citi zaļumi – pēc izvēles

Pagatavošana

Katlā liek vistu stilbiņus kopā ar ceturtdaļās sagrieztu sīpolu. Pārlej ar aukstu ūdeni un uzvāra.

Noņem putas. Pievieno piparu graudus. vāra uz mērenas uguns 25-30 minūtes.

Liek vistu uz šķīvja un nedaudz atdzesē. Atdala fileju no ādas un kauliem, sagriež gabaliņos. Izkāš buljonu.

Kartupeļus sagriež vidējos gabaliņos, sīpolus mazos gabaliņos. Burkānu sarīvē uz rupjās rīves.

Pēc izvēles – 1/2 kartupeļu vietā var pievienot gabaliņos sagrieztu selerijas sakni.

Katlā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Viegli apcep sīpolus (jākļūst zeltaini-brūniem) un burkānu.

Pievieno kartupeļus un kausēto sieru, sāli un piparus. Ielej buljonu un vāra apmēram 15 minūtes.

Vistas gabalus ieliek zupā un atstāj uz uguns vēl dažas minūtes. Pirms pasniegšanas apkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.

 

 

 

Leave a Comment