Kad runājam par pavārmākslu – izcilībai nav robežu. Lūk, daži vienkārši soļi un kulinārijas šedevrs ir gatavs! Labu apetīti!
Interesanti fakti
Vistas zupa ar kausētu sieru ir bagātīgs un garšīgs ēdiens, kas ir iecienīts tās maigās garšas un vieglās pagatavošanas dēļ.
Zupas pamatā ir vistas gaļas buljons, kas vārīts ar dažādiem dārzeņiem, garšvielām un zaļumiem. Pēc tam šim aromātiskajam buljonam pievieno kausētu sieru, kas piešķir zupai unikālu maigumu un krēmīgo tekstūru.
Vistas zupu ar kausēto sieru var varīt dažādi, pēc vēlēšanās pievienojot dārzeņus, sēnes, garšaugus vai garšvielas, kas ļauj katru reizi radīt unikālu garšas buķeti. Pateicoties šo sastāvdaļu kombinācijai zupa kļūst izteikti barojoša un bagātīga, piemērota gan pusdienām, gan vakariņām draugu vai ģimenes lokā.
Lasi vēl: Jaunavām, Dvīņiem un Svariem mēneša beigas būs neaizmirstams periods
Vistas zupa ar kausēto sieru ne tikai ļaus tikt galā ar izsalkumu, bet arī sniegs baudījumu no katras ēdamkarotes. Ēdiena aromāts piepilda virtuvi ar patīkamu atmosfēru, kas rada mājīguma un komforta sajūtu.
Pagatavošanas laiks – 50 minūtes
Porciju skaits – 4 porcijas
Sastāvdaļas
Vistu stilbiņi – 2-3 gabali
Sīpols – 2 gabali
Ūdens – 1800 mililitri
Melnie graudu pipari – daži
Smaržīgie pipari – daži
Kartupeļi – 3-4 gabali
Burkāns – 1 gabals
Dārzeņu eļļa – 2-3 ēdamkarotes
Kausēts siers zupai – 180-200 grami
Sāls – pēc garšas
Malti melnie pipari – pēc garšas
Lociņi vai citi zaļumi – pēc izvēles
Pagatavošana
Katlā liek vistu stilbiņus kopā ar ceturtdaļās sagrieztu sīpolu. Pārlej ar aukstu ūdeni un uzvāra.
Noņem putas. Pievieno piparu graudus. vāra uz mērenas uguns 25-30 minūtes.
Liek vistu uz šķīvja un nedaudz atdzesē. Atdala fileju no ādas un kauliem, sagriež gabaliņos. Izkāš buljonu.
Kartupeļus sagriež vidējos gabaliņos, sīpolus mazos gabaliņos. Burkānu sarīvē uz rupjās rīves.
Pēc izvēles – 1/2 kartupeļu vietā var pievienot gabaliņos sagrieztu selerijas sakni.
Katlā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Viegli apcep sīpolus (jākļūst zeltaini-brūniem) un burkānu.
Pievieno kartupeļus un kausēto sieru, sāli un piparus. Ielej buljonu un vāra apmēram 15 minūtes.
Vistas gabalus ieliek zupā un atstāj uz uguns vēl dažas minūtes. Pirms pasniegšanas apkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.